Det kommer frem av den siste ukerapporten fra Compass Maritime Services som ble presentert fredag.Det er dn.no som refererer fra rapporten og skriver at Golden Ocean i august 2006 meldte om at det var inngått en avtale om overtagelse av bareboatavtaler for fem panamax-skip hvor Golden Jasmine og Golden Jade var inkuldert. Det var da sikret kjøpsosjoner på i snitt 6,4 millioner dollar per skip etter fem år.Ledelsen i Golden Ocean ønsker ikke å kommentere salget overnfor TDN Finans, som melder at selskapet i juni inngikk en avtale om å bli løst fra en bareboat-avtale for to 1990-panamaxer, som inngikk i avtalen fra august 2006, mot å kjøpe skipene for 11 millioner dollar pr stykk. Samtidig skal selskapet ha inngått en avtale om salg av skipene og fikk et nettoproveny på 60 millioner dollar totalt for skipene, skriver nyhetsbyrået.