Gull til topps på Oslo Børs, DNO faller

Hovedindeksen på Oslo Børs åpner litt opp torsdag. Her er aksjene som markerer seg - på godt og vondt.

Oslo Børs fortsetter den oppadgående trenden fra ettermiddagen i går, og stiger i tidlig handel. I skrivende stund står hovedindeksen i 504,89 poeng etter en oppgang på 0,14 prosent.Oljeprisen holder koken, og Brent for desember-levering står nå i 83,45 dollar fatet, opp 32 cent i dag. StatoilHydro faller 0,4 prosent.En annen oljeaksje, DNO, faller 3,52 prosent til 10,70 kroner. Carnegie-analytiker John Olaisen mener selskapet står veldig utsatt til om det skulle oppstå en konflikt mellom Tyrkia og Nord-Irak, og karakteriserer aksjen som en "big gamble". Bare to aksjer er foran DNO på taperlisten. Funcom er ned 4,56 prosent, Nordic Mining 3,4 prosent.Men børsen er altså litt opp, og blant tungvekterne merker vi oss at REC korrigerer opp etter gårsdagens resultatvarsel, og er opp 1,78 prosent til 243,25 kroner så langt. Yara og Tandberg stiger rundt én prosent.IGE topper vinnerlisten, og stiger 6,9 prosent til 3,10 kroner etter betydelig gull- og kobberfunn . Nærmest kommer Belships, som er opp 6,21 prosent. Data Respons stiger 5,9 prosent etter knalltall .EDB har også lagt frem tall i dag , pluss meldt om flere kontrakter , og markedet reagerer med å sende aksjen opp 2,24 prosent.Det er så langt omsatt verdipapirer for 923 millioner kroner.Her er relevante nyhetsinnslag på web-TVMer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her .Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnlineHer finner du alle delindeksene på Oslo Børs .Alle aksjetipsene finner du her.De siste dagenes tekniske analyser.Ute i verden Slik går det på børsene i Europa .Slik gikk det på børsene i Asia i dag.New York i går Her finner du vinnerne /taperne på NYSE.Vinnerne /taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Her kan du se hvordan det går med de norske aksjene og noen utvalgte amerikanske aksjer.