Nikkei-indeksen gikk ned med 375,90 poeng, tilsvarende 2,24 prosent, og endte på 16.438,47 poeng. Dette er den laveste noteringen siden 26. september.Den bredere Topix-indeksen sank med 28,21 poeng, eller 1,77 prosent, og endte på 1.563,07 poeng.Nedgangen skyldes det kraftige fallet i New York før helgen og en styrket yen, som er dårlige nyheter for landets eksportindustri.Dow Jones-indeksen i New York gikk ned med 2,64 prosent fredag på grunn av svake resultater fra flere bedrifter, bekymring for kredittkrisen i USA og stigende oljepriser.- Noen aksjer, for eksempel aksjer innen banksektoren, ble kjøpt tilbake da yenen falt litt. Men investorer har vært tilbakeholdne med å starte aktiv oppkjøping igjen ettersom andre asiatiske børser også har vært svake og fordi de vil vente med å se hvordan det amerikanske markedet utvikler seg, sier sjefsstrateg Hideo Mizutani i selskapet Sieg Securities. (©NTB)