Selskapet fraktet 1.794.332 passasjerer i tredje kvartal, det tilsvarer en økning i passasjertrafikken på 23 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Kabinfaktoren, som er en indikator på hvor mange av setene som er fylt på hvert fly, viser 87 prosent, mot 85 prosent i fjor.- Veksten henger sammen med selskapets ekspansjon gjennom året. Selskapet har ved utgangen av tredje kvartal 2007 23 fly i drift mot 19 i samme periode i fjor. Utnyttelsen av flyene er bedret som følge av ekspansjon, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.Resultatet før skatt i tredje kvartal endte på 106 millioner kroner, en forbedring på 68 millioner kroner fra samme kvartal i fjor.- Vi leverer vårt beste kvartalsresultat noensinne. Både vår operasjon i Polen og vårt nye datterselskap FlyNordic leverer positive tall. Vi er veldig godt fornøyd med resultatet, sier Kjos.Omsetningen i tredje kvartal økte til 1.323,9 millioner kroner fra 877,8 millioner kroner i samme periode i fjor. Driftsresultatet er i underkant av 150 millioner kroner, som er mer enn en tredobling fra driftsresultatet i samme periode i fjor.Norwegian starter flere nye ruter i slutten av oktober, blant annet til Tenerife, Las Palmas og Marrakech. Nye ruter til Polen planlegges også. I tillegg vil kapasiteten økes betraktelig i årene framover med selskapets store investeringer av nye Boeing 737-800-maskiner. Det første flyet er forventet å være i drift i løpet av vinteren 2008.Men det er noen mørke skyer i horisonten. Økte oljepriser bekymrer selskapet, som ikke er sikret mot dette. Norwegian tror dette kan føre til noe svekkede tall i fjerde kvartal, skriver dn.no. (©NTB)