Norwegian og Norske Skog til værs på Oslo Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs beveget seg ikke stort onsdag, men det var likevel mange nyheter å ta fatt i. Bjørn Kjos' Norwegian har lagt bak seg en fantastisk dag. Det samme gjorde Norske Skog etter å ha rast tidligere i år. Et resultatvarsel og et mislykke oppkjøp bidro negativt.

1 / 1

Det så lenge positivt ut på Oslo Børs, men skuffelser på slutten av dagen sendte markedet tilbake til utgangspunktet. Hovedindeksen endte opp 0,01 prosent til 496,93 poeng. Dermed klarte ikke indeksen bryte 500 poeng selv om den var over ved flere anledninger i løpet av dagen. Klokken 16.00 ble det sluppet overraskende boligtall fra USA. Salget av brukte boliger stupte åtte prosent i september. Dessuten kom Merrill Lynch med elendige tall .Norwegian fløy høøøøyt Norwegian fløy 12,8 prosent til suveren ny all time high 159 kroner etter at selskapet meldte om et overskudd på over 100 millioner kroner i tredje kvartal . Den forrige rekorden var på 145 kroner. Selskapet prises nå til 3,3 mlliarder kroner. Flyselskapet sier etterspørsel og booking ved inngangen til fjerde kvartal har vært god. Med dagens opptur er også gründer og storeier Bjørn Kjos papirmilliardær.- Det kan godt hende jeg unner meg en god middag, sier Norwegian-sjefen til HegnarOnline.- Tallene var svært, svært gode. Jeg er veldig positiv til selskapet, sier analytiker Ketil Skjåk i SEB Enskilda til E24.Hva skjer i Norske Skog? Det er ikke hver dag Norske Skog-aksjen stiger hele 10,1 prosent. Dagens sluttnotering ble 52,40 kroner. Oppturen skyldes rykter om sammenslåing med andre skogselskaper.- Det verserer mye rykter i denne sektoren. Kursene på alle skogselskapene er presset såpass langt ned. Alle ser for seg lavere priser i 2008 og alle snakker med alle, sier analytiker Per Haagensen i Fondsfinans til Reuters.- Det er forventninger om konsolidering i industrien, sier han.Også analytiker Hans Erik Jacobsen i First Securities mener markedsryktene ligger bak oppgangen.PGS snudde ned PGS åpnet solid opp etter å ha lagt frem sterke kvartalstall, men endte ned 2,9 prosent til 158,50 kroner. Selskapet fikk et resultat før skatt på 147 millioner dollar, mot ventet 151 millioner dollar, mens driftsresultatet ble 167 millioner dollar. Ifølge TDN Finans var foventningen på 158 millioner dollar.- 2008 ser for oss ut til å bli et svært sterkt år. Vi kan se det fra budnivåer og spesifikk prising på kontrakter vi alt har på plass, særlig i Nordsjøsesongen, sa konsernsjef Svein Rennemo i PGS under dagens presentasjon.Analysesjef Rune Juliussen i Pareto Securities sier til HegnarOnline at han har RXT og PGS som sine toppvalg i seismikksektoren. Kjøpsanbefalingen og kursmålet på 210 kroner på PGS opprettholdes.Anonym kursrakett Borgestad-aksjen steg 5,9 prosent til 288 kroner etter at det ble det kjent at Aker Borgestad Operations AS, der Borgestad ASA har en eierandel på 45 prosent, har inngått en driftsavtale med det indiske oljeselskapet Reliance Industries Limited for en periode på fem år med opsjoner til forlengelse. Avtalen har en verdi i overkant av 100 millioner dollar.Prisfall på olje og resultatvarsel Oljeprisen har falt tilbake siden i går. Brent-olje for levering i desember kostet ved 16.30-tiden 82,82 dollar fatet. Prisen stiger imidlertid etter børsslutt etter at det er sluppet lagertall i USA . Klokken 16.35 går oljekontrakten for hele 84,33 dollar fatet. StatoilHydro falt 1,3 prosent til 175,50 kroner. Questerre raste 6,9 prosent til 4,35 kroner etter å ha kommet med et resultatvarsel. Basert på foreløpig informasjon venter selskapet lavere produksjon og kontanstrøm i tredje kvartal enn i de to foregående kvartalene.IT-aksjer falt på tall De tre IT-selskapene Exense , Fara og 24SevenOffice har presentert tall for tredje kvartal i dag, uten at markedet var imponert. Exense falt 7,1 prosent til 4,83 kroner, mens Fara endte ned 3,8 prosent til 2,01 kroner . 24SevenOffice falt 8,5 prosent til 7,50 kroner.Mislykket oppkjøp Synnøve Finden falt 6,5 prosent til 22,90 kroner etter at det ble kjent at Scandza AS avlyser bud et på selskapet etter at man ikke fikk gjennomført en due dilligence."Scandza fritar nå de aksjeiere som hadde forhåndsakseptert tilbudet for i alt 1.924.542 aksjer, tilsvarende 8,95 % av aksjene og stemmene, for plikten til å akseptere tilbudet", heter det i en melding.Omsetning: 14 mrd. Det ble omsatt verdipapirer for 13,9 milliarder kroner. Statoil, Telenor og Orkla var mest omsatt.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.Slik går New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.