Norwegian og Norske Skog til værs på Oslo Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs beveget seg ikke stort onsdag, men det var likevel mange nyheter å ta fatt i. Bjørn Kjos' Norwegian har lagt bak seg en fantastisk dag. Det samme gjorde Norske Skog etter å ha rast tidligere i år. Et resultatvarsel og et mislykke oppkjøp bidro negativt.

1 / 1
Børs
Det så lenge positivt ut på Oslo Børs, men skuffelser på slutten av dagen sendte markedet tilbake til utgangspunktet. Hovedindeksen endte opp 0,01 prosent til 496,93 poeng. Dermed klarte ikke indeksen bryte 500 poeng selv om den var over ved flere anledninger i løpet av dagen. Klokken 16.00 ble det sluppet overraskende boligtall fra USA. stupte åtte prosent i september. Dessuten kom Merrill Lynch med . Norwegian fløy 12,8 prosent til suveren ny all time high 159 kroner etter at selskapet meldte om et overskudd på over 100 millioner kroner i . Den forrige rekorden var på 145 kroner. Selskapet prises nå til 3,3 mlliarder kroner. Flyselskapet sier etterspørsel og booking ved inngangen til fjerde kvartal har vært god. Med dagens opptur er også gründer og storeier Bjørn Kjos papirmilliardær.- Det kan godt hende jeg unner meg en god middag, til HegnarOnline.- Tallene var svært, svært gode. Jeg er veldig positiv til selskapet, i SEB Enskilda til E24. Det er ikke hver dag Norske Skog-aksjen stiger hele 10,1 prosent. Dagens sluttnotering ble 52,40 kroner. Oppturen skyldes med andre skogselskaper.- Det verserer mye rykter i denne sektoren. Kursene på alle skogselskapene er presset såpass langt ned. Alle ser for seg lavere priser i 2008 og alle snakker med alle, sier analytiker Per Haagensen i Fondsfinans til Reuters.- Det er forventninger om konsolidering i industrien, sier han.Også analytiker Hans Erik Jacobsen i First Securities mener markedsryktene ligger bak oppgangen. PGS åpnet solid opp etter å ha lagt frem men endte ned 2,9 prosent til 158,50 kroner. Selskapet fikk et resultat før skatt på 147 millioner dollar, mot ventet 151 millioner dollar, mens driftsresultatet ble 167 millioner dollar. Ifølge TDN Finans var foventningen på 158 millioner dollar.- 2008 ser for oss ut til å bli et svært sterkt år. Vi kan se det fra budnivåer og spesifikk prising på kontrakter vi alt har på plass, særlig i Nordsjøsesongen, i PGS under dagens presentasjon. i Pareto Securities sier til HegnarOnline at han har RXT og PGS som sine toppvalg i seismikksektoren. Kjøpsanbefalingen og kursmålet på 210 kroner på PGS opprettholdes. Borgestad-aksjen steg 5,9 prosent til 288 kroner etter at det ble det kjent at Aker Borgestad Operations AS, der Borgestad ASA har en eierandel på 45 prosent, har inngått en driftsavtale med det indiske oljeselskapet Reliance Industries Limited for en periode på fem år med opsjoner til forlengelse. Avtalen har en verdi i overkant av 100 millioner dollar. Oljeprisen har falt tilbake siden i går. Brent-olje for levering i desember kostet ved 16.30-tiden 82,82 dollar fatet. Prisen stiger imidlertid etter børsslutt etter at det er sluppet . Klokken 16.35 går oljekontrakten for hele 84,33 dollar fatet. StatoilHydro falt 1,3 prosent til 175,50 kroner. Questerre raste 6,9 prosent til 4,35 kroner etter å ha kommet med et Basert på foreløpig informasjon venter selskapet lavere produksjon og kontanstrøm i tredje kvartal enn i de to foregående kvartalene. De tre IT-selskapene , og har presentert tall for tredje kvartal i dag, uten at markedet var imponert. Exense falt 7,1 prosent til 4,83 kroner, mens Fara endte ned 3,8 prosent til 2,01 kroner . 24SevenOffice falt 8,5 prosent til 7,50 kroner. Synnøve Finden falt 6,5 prosent til 22,90 kroner etter at det ble kjent at Scandza AS et på selskapet etter at man ikke fikk gjennomført en due dilligence."Scandza fritar nå de aksjeiere som hadde forhåndsakseptert tilbudet for i alt 1.924.542 aksjer, tilsvarende 8,95 % av aksjene og stemmene, for plikten til å akseptere tilbudet", heter det i en melding. Det ble omsatt verdipapirer for 13,9 milliarder kroner. Statoil, Telenor og Orkla var mest omsatt.Her finner du Her finner du alle ..Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .