Det så lenge ut til at Oslo Børs skulle få en fin avslutning på uken. På det høyeste var hovedindeksen oppe i over 502 poeng. I løpet av ettermiddagen svekket imidlertid markedet seg, noe som blant annet skyldtes at Wachovia og Caterpillar rapporterte om lavere kvartalstall enn ventet. Hovedindeksen endte opp 0,1 prosent til 496,85 poeng.
Oljeprisen faltCanArgo-ras på dårlig nyttYara-fest på tallEmentor stupte på rapportResultatvarsel senket PSI GroupBulkratene til nye rekordnivåerOmsetning: 15 mrd.
Den tyngste aksjen StatoilHydro falt 0,4 prosent til 180 kroner i kjølvannet av lavere oljepriser. Ved 16.30-tiden koster Brent-olje for levering i desember 83,96 dollar fatet, ned 0,7 prosent. Vi merker oss at Norsk Hydro, som er nå er ute av olje, steg 3,2 prosent til 81,90 kroner.Jo-jo-aksjen CanArgo stupte 11,6 prosent til 3,65 kroner. Det er den laveste kursen på over tre år. Selskapet opplyste i dag at det ikke er gjort noe funn på Kumusi 1 i Georgia. Samtidig forsinkes Manavi 12. Yara steg 5,5 prosent til 186 kroner i kjølvannet av dagens resultatfremleggelse. Selskapet la i morges frem et resultat før skatt på 1.919 millioner kroner i tredje kvartal 2007 mot 1.454 millioner kroner i samme periode året før. Det var ventet et resultat før skatt på 1.288 millioner kroner.- Marginene var bedre enn ventet og ser ut til å oppveie for energikostnadene, sier analytiker Bruce Diesen i Terra Securities til Reuters.- Jeg synes Yara-tallene var bra fordi både marginene og prisene har steget, sier analytiker Hans-Erik Jacobsen i Frist Securities til TDN Finans.Yara styrker sin produksjonsbase gjennom investering i en ny ureaenhet ved Sluiskil-fabrikken i Nederland. Den totale investeringskostnaden er beregnet til om lag 300 millioner euro.Ementor stupte 9,3 prosent til 49 kroner. Nedturen kom etter at selskapet la frem svakere kvartalstall enn ventet.- Det vil ta lenger tid å nå målet om en EBITDA-margin på fire prosent i Sverige. For selskapet som helhet opprettholder vi målet, siden vi regner med at andre land vil hjelpe til, sa konsernsjef Claus Hougesen i forbindelse med kvartalspresentasjonen.- Resultatet var på linje med det markedskonsensus hadde forventet, så forklaringen er at det har vært en viss forventning om at de skulle klare å slå estimatene som analytikerne har, noe de har gjort ved en del tilfeller tidligere, sier analytiker Arild Nysæther i Fondsfinans til Reuters.- Flere kommer til å måtte nedjustere salgsestimatene. Sverige kommer til å tynge marginene, og Norge og Danmark må dra lasset. Jeg synes imidlertid ikke rapporten var så ille. Aksjen har samtidig steget bra den seneste måneden, sier en analytiker til TDN Finans.PSI Group raste 8,1 prosent til 51,25 kroner etter et resultatvarsel fra deleide Cashguard.CashGuard har i dag rapportert om lavere omsetning og et forventet driftsresultat i tredje kvartal på rundt minus 16 millioner svenske kroner, hvorav engangskostnader utgjør 11 millioner svenske kroner. Omsetningsreduksjonen gjelder i sin helhet virksomhetsområdet CIT/ATM og berører ikke virksomhetsområdet Handel, som har en forventet omsetningsvekst i 2007 på 90-100 prosent.Baltic Dry-indeksen steg 0,6 prosent til 10.798 poeng i dag, noe som er ny rekord. Bulkaksjene ble løftet til nye høyder. Golden Ocean endte opp 4,4 prosent til 40,25 kroner, mens Jinhui Shipping klatret 3,5 prosent til 80,50 kroner. Belships endte opp 1,8 prosent til 34 kroner.Det ble omsatt verdipapirer for 14,8 milliarder kroner. StatoilHydro, Norsk Hydro og Yara var mest omsatt.