Oslo Børs har lagt bak seg en svak dag. Hovedindeksen endte ned 1,6 prosent til 496,33 poeng. Nedturen startet for alvor da Bank of America slapp overraskende svake tall like etter klokken 13. Banken sliter med høyere tap på lån enn ventet.
Bånn gass for oljeprisenTandberg Data svakeste aksjeFlere børstapereWega Mining med storkjøp i CanadaIGE opp på gullfunnNorske Skog et lyspunktScan steg på meldingContextVision-tall godt mottattLaber omsetning Her er relevante nyhetsinnslag på web-TVUte i Europa Slik går det på de europeiske børsene.Mer om dagen på Oslo Børs her: Nøkkeltallene fra dagens handel og børsmeldingene Alle indeksene her Alle dagens Børs- og finansnyheter Alle dagens aksjetips De siste dagenes tekniske analyserSlik går det i New York i dag: vinnerne taperne Vinnerne taperne ulike indeksene de ulike sektorene Nøkkeltall de norske aksjene og noen utvalgte amerikanskeAsia børsene i Asia i dag.
Oljeprisen er på full fart oppover. Ved 16.30-tiden koster Brent desember-olje 84,06 dollar fatet, opp 93 cent. StatoilHydro ramlet to prosent til 180,75 kroner, mens DNO falt fire prosent til 10,65 kroner. Oljeanalytiker John A. Olaisen sier til DN i dag at DNO-verdien kan vli halvert dersom det tyrkiske militæret får grønt lys av parlamentet til å gå inn i Irak.Tandberg Data falt 5,9 prosent til 4,49 kroner. Etter børsslutt i går varslet Imation et betydelig svakere resultat i tredje kvartal 2007 enn markedets forventninger.Veidekke, Aker Kværner, GGS, Comrod, ABG Sundal Collier og Austevoll Seafood falt 4,6-5,8 prosent.Wega Mining meldte i dag om kjøp av canadiske Goldbelt Resources Ltd for 114 millioner dollar. Samtidig varsles det emisjon. Aksjen steg 2,6 prosent til seks kroner.- Goldbelt er et ideelt selskap for oss - de har et lavkostprosjekt med produksjon innen ett år - de har en erfaren ledelse - de er basert i Vest-Afrika hvor vi jo har våre viktigste prosjekter, sier Wega Mining-sjef Lars Marius Furu til HegnarOnline.IGE steg 2,4 prosent til 2,97 kroner etter å ha funnet en ny gull- og kobbermineralisering i Bidjovaggefältet i Norge.Norske Skog var et lyspunkt med en oppgang på 0,7 prosent til 49,30 kroner. Selskapet bekreftet i dag at resultatet i tredje kvartal vil bli negativt påvirket av ytterligere økning i returpapirprisene i lokal valuta og noe lavere salgspriser i enkelte markeder.Scan Geophysical remobiliserer M/V Geo Searcher for å fortsette med et 2D-prosjekt utenfor Pakistan. Prosjektet ble suspendert i juli grunnen monsun. Aksjen steg 4,6 prosent til 23 kroner.ContextVision steg 2,6 prosent til 43,60 kroner. Selskapet fikk et resultat på 12,2 millioner svenske kroner etter finans i tredje kvartal. Selskapet sier året begynte med et tregt kvartal, men at etterspørselen har økt betraktelig i løpet av året og at dette ventes å fortsette.Det ble omsatt verdipapirer for ikke altfor imponerende 13,3 milliarder kroner. StatoilHydro, Telenor og REC var mest omsatt... på HegnarOnline. finner du her..Her finner du / på NYSE./ på Nasdaq.De og . fra handelen.Her kan du se hvordan det går med aksjer.Slik gikk det på