Rally på Oslo Børs - hovedindeksen tilbake i 500

Oslo Børs stiger kraftig torsdag. Lokomotivet StatoilHydro er blant aksjene som løfter hovedindeksen til 500 poeng igjen.

Publisert 11. okt. 2007 kl. 11.38
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 06.22
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 430 ord
Jubelen står i taket på Oslo Børs i dag. Hovedindeksen stiger så mye som 1,6 prosent til 499,72 poeng. På det høyeste var indeksen oppe i 500,49 poeng. Man må tilbake til juli for å finne en høyre sluttnotering. Bakgrunnen er høyere oljepriser og oppgang i Asia og Europa. Jubelen står i taket på Oslo Børs i dag. Hovedindeksen stiger så mye som 1,6 prosent til 499,72 poeng. På det høyeste var indeksen oppe i 500,49 poeng. Man må tilbake til juli for å finne en høyre sluttnotering. Bakgrunnen er høyere oljepriser og oppgang i Asia og Europa. - Vi tror Oslo Børs åpner opp i dag med positive amerikanske futuresindekser og en sterk oljepris. Vi tror det vil først og fremst blir energi- og shippingselskaper som kommer til å stige mest i dag. Sterke asiatiske markeder vil nok også påvirke oss positivt, sa en megler til TDN Finans rett før børsåpning.Oljeprisen er tilbake over 79 dollar fatet. Brent-olje for levering i november koster nå 79,08 dollar fatet, opp 48 cent. Børsens tyngste aksje, StatoilHydro, er opp 2,9 prosent til 178 kroner i heftig handel; 2,1 milliarder kroner.Telenor, REC og Seadrill løftes to-tre prosent. Inmeta og Veidekke stiger åtte-ni prosent. Også bulkaksjene fortsetter oppturen. Belships stiger 12,6 prosent til 30,40 kroner, som er den høyeste kursen siden 1994. Golden Ocean løftes 1,7 prosent til 41,30 kroner, mens Jinhui Shipping står i pluss 1,8 prosent til 84,50 kroner.Ingen av de 15 mest omsatte papirene faller i verdi. Aker Seafoods er svakest med et fall på 4,6 prosent til 41,20 kroner. Til tross for at Aker Seafoods har holdt seg til kvotene, har selskapet nå mottatt avslag fra Fiskeridirektoratet på sin anke i forbindelse med Norges Råfisklags krav og påstander om inndragning for M/Tr Stamsund i 2006.Norske Skog ramler 2,8 prosent til 53 kroner. Kursen er dermed på sitt laveste nivå siden 1994.Det er omsatt verdipapirer for 8,2 milliarder kroner. Pronova, som gikk på børs i dag, står for 2,3 milliarder. For øvrig omsettes aksjen for 24 kroner, som er én krone høyere enn IPO-kursen.. på HegnarOnlineHer finner du . finner du her..Slik går det på .Slik gikk det på Her finner du / på NYSE./ på Nasdaq.De og . fra handelen.Her kan du se hvordan det går med aksjer.