Skikkelig blåmandag på Oslo Børs - men vinneren steg 116 prosent etter bud!

Oslo Børs stupte over tre prosent i løpet av mandagen, men markedet hentet seg litt inn i løpet av dagen. - Jeg tror ikke dette er starten på noe stygt, sier Peter Warren til HegnarOnline. Les kommentarene til åtte eksperter her.

Børs
Oslo Børs raste mandag i kjølvannet av et kraftig fall på Wall Street før helgen. Hovedindeksen endte ned 2,3 prosent til 485,64 poeng. På det laveste var indeksen helt nede i 480 poeng. Flere faktorer spilte negativt inn. TDN Finans viser til at finansministrene i et G7-møte i Washington uttalte at problemene i kredittmarkedet, rekordhøy oljepris og avmatning i det amerikanske boligmarkedet, vil svekke den økonomiske veksten.- Jeg tror ikke dette er starten på noe stygt. Dette er ikke armageddon, til HegnarOnline.- Det vi ser er en normal markedsbevegelse etter marginalt skuffende tall fra enkelte bedrifter i USA fredag. På mange måter er dette en indirekte virkning av nedkjølingen innenlands i USA, til HegnarOnline- Noen stor korreksjon tror jeg ikke på, men det er jo bekymringsfullt at store selskaper som Caterpillar sier at US er i resesjon, - Investorer bør benytte de neste dagene til å plukke aksjer forsiktig, Forskningssjef Geir Linløkken i Investtech mener frykt er hovedårsaken til nedgangen.- Det ligger noen støttenivåer her som da vil gi negative signaler hvis de brytes ned, - Det er for tidlig å kjøpe aksjer nå, i First Securities.- Investorer som forsøker å slå markedet, bør gjøre en sektorrotasjon. De som sparer i fond, bør ikke gjøre noe, Roger Berntsen til HegnarOnline.- Investorer bør benytte de neste dagene til å plukke aksjer forsiktig, sier Kaupthing-sjef Jan Petter Sissener. Han trekker frem Oslo Børs fikk ikke drahjelp av oljeprisen. Ved 16.30-tiden kostet Brent-olje for levering i desember 82,23 dollar fatet, ned 1,9prosent. StatoilHydro ramlet tre prosent til 174,60 kroner. Uro på grensen mellom Tyrkia og Irak sendte DNO ned over syv prosent i åpningshandelen. Aksjen endte imidlertid bare ned 3,6 prosent til 10,32 kroner. Revus steg 5,4 prosent til 82,75 kroner etter å ha meldt om et oljefunn.Ementor endte ned 6,5 prosent. Øvrige IT-aksjer som VMetro, PSI Group og Ignis var ned fem-åtte prosent. Telenor falt to prosent til 112,50 kroner. Heller ikke gruveaksjene slapp unna nedturen. Wega Mining stupte 10,8 prosent til 5,22 kroner etter å ha gjennomført en rettet emisjon på 300 millioner kroner. Styremedlem Jan Haudemann-Andersen tegnet seg for syv millioner aksjer.Nordic Mining og IGE falt fire-fem prosent. London Mining steg derimot åtte prosent til 18,90 kroner, men volumet var syltynt.Norsk Hydro falt 4,0 prosent, Golden Ocean 5,5 prosent, Tandberg 4,4 prosent og Norske Skog 5,6 prosent.Riggselskapet Frigstad Discoverer var dagens store vinner med en en oppgang på hele 115,8 prosent til 82 kroner etter et bud fra Saipem. Styret i Frigstad Discoverer sier det er svært positive til et bud fra Saipem I løpet av dagen flagget Saipem en eierandel på 92,1 prosent.Det ble omsatt verdipapirer for 13,9 milliarder kroner. Frigstad og StatoilHydro stod for 1,7 og 3,1 milliarder kroner.