Søndagens aksjetips

Flere tekniske utfordringer ble passert i uken som gikk. Er alle tekniske hinder nå passert på veien mot ny all-time high, eller lurer nye rundt neste topp?

Publisert 14. okt. 2007 kl. 08.59
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 06.24
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 280 ord
For to ukser siden skrev vi at det så lysere ut enn på lenge, men en liten dobbel topp sendte Hovedindeksen ned til 485 og RSI ned mot 50 igjen. Indeksen reagerte kraftig opp fra disse nivåene og nå er fall tatt igjen.I tillegg er den fallende motstandslinjen som har farget utviklkingen i stigningstakten, brutt. Det er meget godt tegn og som vi har redegjort for flere ganger tidligere, denne motstandslinjen i RSI-chartet er kritisk for den videre utviklingen. Og den måtte brytes for at det skal være kraft i et eventuelt brudd forbi 497 og 500-nivået i hovedchartet.Dette bruddet er nå som nevnt et faktum og dermed er de fleste tekniske hindringer ryddet av veien for videre oppgang mot tidligere all-time high. Den stigende sekundærtrenden gir rom for det. Det kan ta 3 måneder, men det er innen rekkevidde i løpet av den kommende måneden, nå som stigningstakten igjen øker.Den underliggende styrken er dermed blitt bekreftet nok en gang og den justerte sekundærtrendene peker videre opp. 50-nivået i RSI er imidlertid fremdeles kritisk. Det er derfor viktig for den videre utviklingen at stinginstakten opprettholdes og at RSI ikke faller tilbake gjennom 50-nivået, slik det var fare for at den kunne gjøre forrige fredag.Så lenge trenden i RSI-chartet holder er det bare å klore seg fast å være med videre opp. Det kan likevel være smart å legge tette stop loss for å sikre gevinst. Traderne gjør det fortløpende.Skal vi nevne et par kritiske signalnivå på nedsiden vil vi trekke frem 500, 495, 490 og 485. Brudd tilbake ned gjennom disse tekniske støttenivåene vil være små salgssignal.På oversiden vil videre løft forbi 505 og 510 være bekreftelser på videre oppgang.