Oslo Børs' hovedindeks raser 2,5 prosent til 484,27 poeng i kjølvannet av et kraftig fall på Wall Street før helgen.- Jeg tror ikke dette er starten på noe stygt. Dette er ikke armageddon,
til HegnarOnline.- Det vi ser er en normal markedsbevegelse etter marginalt skuffende tall fra enkelte bedrifter i USA fredag. På mange måter er dette en indirekte virkning av nedkjølingen innenlands i USA, til HegnarOnline- Noen stor korreksjon tror jeg ikke på, men det er jo bekymringsfullt at store selskaper som Caterpillar sier at US er i resesjon, - Investorer bør benytte de neste dagene til å plukke aksjer forsiktig, Forskningssjef Geir Linløkken i Investtech mener frykt er hovedårsaken til nedgangen.- Det ligger noen støttenivåer her som da vil gi negative signaler hvis de brytes ned, Oslo Børs får heller ikke drahjelp av oljeprisen. Ved lunsjtider koster Brent-olje for levering i desember 82,95 dollar fatet, ned én prosent. StatoilHydro er ned 2,5 prosent til 175,50 kroner. Uro på grensen mellom Tyrkia og Irak sender DNO ned 5,4 prosent til 10,12 kroner. Revus stiger imidlertid 7,3 prosent til 84,25 kroner etter å ha meldt om et oljefunn.Ementor ramler 5,9 prosent. Øvrige IT-aksjer som VMetro, PSI Group, Tandberg og Ignis er ned fem-åtte prosent. Telenor faller to prosent til 112,50 kroner.Heller ikke gruveaksjene slipper unna nedturen. Wega Mining er ned 9,4 prosent til 5,30 kroner etter å ha gjennomført en emisjon. Nordic Mining og IGE faller fem-syv prosent. Crew Gold nøyer seg med et fall på 3,9 prosent. London Mining stiger derimot åtte prosent til 18,90 kroner.Det er heller ikke hver dag Norsk Hydro raser 4,4 prosent på Oslo Børs. Golden Ocean faller 5,6 prosent. Bulkkollega Belships faller 5,9 prosent til 32 kroner.Det finnes et virkelig positivt unntak på børsen. Det er riggselskapet Frigstad Discoverer, som er opp hele 115,8 prosent til 82 kroner etter et bud fra Saipem.Så langt er det omsatt verdipapirer for 7,3 milliarder kroner. Frigstad og StatoilHydro står for 1,7 og 1,4 milliarder kroner.