Vinneren steg over 18 prosent på en positiv børs, men Marine Harvest ble hardt straffet

Bud, resultatvarsler og kvartalstall sørget for action på Oslo Børs onsdag. Vinneren steg over 18 prosent, mens Marine Harvest ble hardt straffet. Til slutt endte det i pluss, takket være blant andre Tomra og flere sterke offshoreaksjer.

Børs
Oslo Børs åpnet dagen ned, og var på det laveste nede i 498,79. Men utover formiddagen løftet hovedindeksen seg og i 13-tiden kom den over i positivt terreng. Der holdt den seg resten av dagen, før den sluttet i 504,21 poeng, opp 0,18 prosent.Blant tungvekterne utmerket Tomra seg spesielt positivt. En rekke analytikere har hevet anbefalinger og estimater etter tallene i går, og . Aksjen steg 7,41 prosent til 39,15 kroner.Foran Tomra på vinnerlisten er først og fremst Synnøve Finden, som i går kveld fikk vite at Scandza og Jan Bodd og Stig Sunde planlegger et på 25 kroner aksjen. Aksjen var opp over 23 prosent til 24,90 kroner på det høyeste, men roet seg etterhvert ned og sluttet på 23,80 kroner, opp 18,41 prosent.I ettermiddag kom dessuten meldingen om at Synnøve-styret har snakket med 45 prosent av aksjonærene, og at .Andre vinnere var 24SevenOffice, opp 13,57 prosent, mens Odim og Wilson steg hhv. 9,78 og 8,77 prosent.Vi merker oss for øvrig at Seadrill la på seg 3,1 prosent. Aksjer som Fast, TGS Nopec og Subsea 7 steg 2-2,4 prosent, mens Tandberg, DnB Nor, PGS og Sevan Marine la på seg 1-2 prosent.Flere offshoreaksjer steg markert. Acergy avanserte hele 6,4 prosent til 154,25 kroner. Aksjen er nå tatt inn i .Men flere tungvektere slet også i motbakke. Blant dem var REC, som var ned 2,25 prosent til 239 kroner etter å ha kommet med et . Dermed hentet den seg inn fra nivåene i tidlig handel. På det laveste sto REC i 225 kroner. RECs største aksjonær Orkla ble også påvirket, og ble dratt ned 1,16 prosent til 94 kroner. Nest øverst på taperlisten finner vi Marine Harvest, som falt 6,67 prosent til 5,74 kroner på om at selskapet har redusert forventningene til slaktevolum for 2007 til 335.000-345.000 tonn.DnB Nor-analytiker Kluas Hatlebrekke det er vanskelig å se at alt skyldes problemene i Chile.Maritime Industrial Services var eneste aksje som falt mer - 7,06 prosent, dog på syltynt volum.I IT-sektoren var et tema i dag. Den norske konkurrenten Ementor steg imidlertid 3,4 prosent til 53,50 kroner. Eltek, som ble rammet av Ericssons resultatvarsel i går, fortsatte nedgangen i dag, det vil si med 4,8 prosent.Storebrand faller 1,8 prosent til 83 kroner etter å ha lagt frem .Oljeprisen holder seg oppe, og Brent-olje for levering i desember står nå i 83,70 dollar fatet. StatoilHydro falt 0,54 prosent til 184,50 kroner.Det ble omsatt verdipapirer for drøyt 14,8 milliarder kroner i dag... på HegnarOnline. finner du her..Her finner du / på NYSE./ på Nasdaq.De og . fra handelen.Her kan du se hvordan det går med aksjer.Slik gikk det på