Analytiker: Det er et nervøst aksjemarked

Analytiker snakker om nervøst aksjemarked, frykt, mulighet for resesjon og positive drivere.

Foto: Scanpix Scanpix / Scanpix
Børs

I gårsdagens sektorrapport fra Handelspartner Securities kommenterer analytikeren utviklingen i aksjemarkedet.- I forrige uke fikk vi se hvor volatilt et nervøst aksjemarked kan være med et bredt fall på Oslo Børs. Fallet på Oslo Børs skyldes for det meste problemene i den amerikanske økonomien og en tiltagende frykt for en mulig resesjon i USA, og hvilke følger dette kan få for den norske økonomien. Forholdene på Oslo Børs isolert sett er fremdeles positive med en sterk økonomi, lav arbeidsledighet og en akseptabel inflasjon, sier analytikeren.- Oljeprisen er fremdeles den viktigste driveren på Oslo Børs og den sterke oljeprisen lover godt for Oslo Børs. Selv om fallet på Oslo Børs har vært dramatisk er vi fremdeles positive og tror mest på svak til moderat oppgang de neste par ukene, men påpeker den økte sannsynligheten for at den pågående kreditturoen i USA kan føre til ytterligere kortsiktig fall på Oslo Børs, avslutter analytikeren.I skrivende stund står hovedindeksen i 464,06 poeng, ned 0,35 prosent.

Nyheter
Børs