Børsen ned 10 prosent

Oslo Børs har falt 9,8 prosent siden 1. november. Marine Harvest er i fritt fall.

Børs

Uroen, frykten og nervøsiteten herjer på Oslo Børs. Et par timers tid før børsen stenger er hovedindeksen ned 2,2 prosent til 468,42 poeng. Så sent som 1. november var indeksen oppe i over 519 poeng. Det betyr at markedet har rast 9,8 prosent på mindre enn tre uker. Markedsverdien på de børsnoterte selskapene er redusert med over 200 milliarder kroner.Taperlisten er lang, med Marine Harvest som den desiderte verstingen med et fall på 13,9 prosent til 3,53 kroner. På bare en uke har aksjen stupt 35 prosent. CanArgo står i minus 12,8 prosent til 2,12 kroner.Tunge aksjer som Tandberg, Norsk Hydro og Orkla faller rundt fire prosent.StatoilHydro blir reddet av en høyere oljepris. Aksjen nøyer seg med et fall på 0,1 prosent. Samtidig omsettes Brent januar-olje for 92,23 dollar fatet. Yara er et lyspunkt med en oppgang på to prosent.

Nyheter
Børs