Finansdirektør i Norske Skog ut mot BI-forsker

Finansdirektør Andreas Enger i Norske Skog refser BI-forsker Erlend Kvaal, etter hans uttalelser om selskapet lørdag. Kvaal slår tilbake, og mener Norske Skog har brutt regnskapsloven.

Børs

I lørdagens utgave av Dagens Næringsliv kunne vi lese at BI-forsker Erlend Kvaal mente det er stor fare for at Norske Skog må reforhandle bankgjeld på fire milliarder kroner.Finansdirektør Andreas Enger i Norske Skog aviser dette.- Vi er kommet langt nok til å kunne forsikre om at eventuelle nedskrivninger ikke vil få konsekvenser for vår evne til å overholde lånevilkårene, sier Enger, ifølge DN.- Jeg oppfatter det som ganske graverende at en forsker ved et anerkjent universitet bruker sin faglige autoritet på denne måten til å komme med denne typen uttalelser, åpenbart uten å ha innsikt i situasjonen og så vidt vi kan se, uten å ha forsøkt å få innsikt i situasjonen. Hans uttalelser vitner om mangel på en samfunnsholdning som jeg ikke kan se at en institusjon som BI er tjent med, sier fortsetter Enger.Kvaal mener Norske Skog har brutt regnskapsloven.- Det er kjempefint om alt står bra til med Norske Skog. Men jeg fastholder kritikken av selskapets mangelfulle informasjon. Siden børsverdien ved tredje kvartal var lavere enn bokført egenkapital, hadde selskapet plikt til å sjekke nedskrivningsbehovet og informere markedet om dette. Det har Norske Skog ikke gjort. Det er ikke tillitskapende at selskapet bryter kravene i regnskapsstandarden, sier Kvaal til DN.

Nyheter
Børs