Kommunene vil ha utdypninger fra Terra

De fire Nordlands-kommunene vil ha mer informasjon om det siste tilbudet fra Terra.

OSLO 20071121:Fra venstre ordfører i Hemnes Kjell Idar Juvik, ordfører i Narvik Karen Margrethe Kuvaas, advokat Jens I. Kobro, ordfører i Rana Geir Waage og ordfører i Hattfjelldal Asgeir Amås på pressekonferansen etter møtet med Terra Securities onsdag ettermiddag. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
Børs

- Våre rådgivere har bedt om et nytt oppklaringsmøte med Terra. Det er flere punkt i avtaleforslaget som vi er usikre på, sier Hattfjelldalordfører Asgeir Almås til NTB etter telefonkonferansen mellom ordførerne og deres rådgivere.Vil ut av TerraIfølge Almås ble det ikke tatt stilling til realitetene i forslaget under telefonmøtet. Men både han og de tre andre ordførerne har gitt klare signaler om at det skal svært mye til for at de går inn på forslaget. Det går ut på at det de kaller den famøse avtalen fra i sommer - om å gå inn i amerikanske kommuneobligasjoner - oppheves.Kommunene ble tilbudt å gå tilbake til de investeringene de satt på før juli i år, men sier at de ønsker seg ut av hele Terra- engasjementet. I praksis skulle dette avtaleforslaget innebære at Terra og kommunene tar like stort tap på 150 millioner kroner hver.- I avtaleforslaget nevnes det ikke noe beløp. Dette er ett av punktene som skal avklares i møtet mellom våre rådgivere og Terra, sier Almås til NTB.

Nyheter
Børs