Marine Harvest-analytiker: - Det kommer til å bli trist og leit

Analytikere mener det fortsatt vil være flere dager med fall i Marine Harvest-aksjen. De mener selskapet ikke har noenting å falle tilbake på.

Børs

- Det kommer til å bli trist og leit. Problemet til Marine Harvest er at de ikke har så mye å falle tilbake på når lakseprisen faller. Cermaq har forvirksomheten til Ewos å falle tilbake på, Lerøy har tradingen og Salmar har lave kostnader. Marine Harvest har ingenting, sier analytiker Klaus Hatlebrekke i DnB NOR til Dagens Næringsliv (DN).Marine Harvest har stupt på børsen etter at de torsdag forrige uke la frem meget skuffene kvartalstall. Samme dag falt de 16,7 prosent, fredag 3,5 prosent og mandag 15,1 prosent. Selskapet sliter blant annet med sykdom i Chile, høye kostnader og lav laksepris, melder DN.Kritikk for selskapets avgåtte konsernsjef Atle Eide for at han har solgt for stor andel aksjer til utenlandske aksjonærer. Analytikerne mener det er nå i hovedsak at det er disse som selger seg ut, og at det er dette som får aksjekursen til å stupe.- Aksjonærlisten er, bortsett fra John Fredriksens investeringsselskap Geveran, dominert av store utenlandske investeringsbanker. Dersom noen av de store utenlandske aksjonærene vil selge seg ned, så er ikke det gjort på en dag. En del av disse aksjonærene sitter på store eierposter at de vil måtte bruke flere dager på å selge seg ut. Derfor kan aksjefallet vi har sett i Marine Harvest trekke ut noen dager til, sier Samir Bendriss, analytiker i ABG Sundal Collier, til DN.

Nyheter
Børs