Mener Terra-skandalen bør løses utenfor rettssalen

- Jeg tror partene vil ha felles interesse av å finne en løsning utenfor retten, sier ekspert i selskapsrett Hugo Matre.

OSLO 20071121:Fra venstre ordfører i Hemnes Kjell Idar Juvik, ordfører i Narvik Karen Margrethe Kuvaas, advokat Jens I. Kobro, ordfører i Rana Geir Waage og ordfører i Hattfjelldal Asgeir Amås på pressekonferansen etter møtet med Terra Securities onsdag ettermiddag. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
Børs

Amanuensis i selskapsrett ved Universitetet i Bergen, Hugo Matre følger utviklingen i Terra-skandalen fra et erstatningsrettslig perspektiv.- Hvilke mulige konsekvenser ser du av at Terra nå ser ut til å innrømme skyld?- Det er ikke sikkert at pressemeldingen mandag kan anses som en erkjennelse av at det foreligger erstatningsbetingende forhold, sier Matre til Finansavisen.- Kan det ha vært en brøler, i juridisk forstand, å innrømme manglende informasjon til kommunene?- Det de innrømmer i pressemeldingen er ikke skyld i juridisk forstand. De innrømmer en feil, men det er ikke alltid at slike innrømmelser fører til erstatningsplikt, svarer Matre.På Finansavisens spørsmål om hvor Matre tror dette ender, svarer han følgende:- Jeg tror partene vil ha felles interesse av å finne en løsning utenfor retten. En rettsprosess vil ta lang tid, og det nøyaktige tapet er ikke mulig å fastslå før om lang tid.

Nyheter
Børs