Oslo Børs til værs i dag

Oslo Børs stiger over to prosent mandag. Norske Skog, REC og bulkrederiene leder an.

Børs

Oslo Børs stiger kraftig i dag. Ved lunsjtider er hovedindeksen opp 2,2 prosent til 485,74 poeng. Oppgangen kommer i kjølvannet av oppturen i USA fredag og i Asia i dag som følge av sterke Black Friday-tall.Oljeprisen har steget kraftig siden børsslutt fredag. Brent-olje for levering i januar koster 96,20 dollar fatet, opp 0,5 prosent. Da børsen stengte før helgen var prisen 94,80 dollar per fat. StatoilHydro klatrer 2,5 prosent til 178 kroner. DNO åpnet ned, men er nå opp én prosent til 8,99 kroner. NA24 meldte i går om ugyldige kontrakter i Irak .Norske Skog hoppe r 6,7 prosent til 36,50 kroner. Ledelsen i Norske Skog mener BI-forsker Erlend Kvaal tar feil når det gjelder behov for nedskrivninger. - Vi er kommet langt nok til å kunne forsikre om at eventuelle nedskrivninger ikke vil få konsekvenser for vår evne til å overholde lånevilkårene. Men vi er nødt til å fullføre hele arbeidet og virkemiddelpakken før dette er så konkret at vi kan annonsere det til markedet, sier finansdirektør Andreas Enger i Norske Skog til DN i dag.Bulksektoren er meget sterk. Belships gjør det aller best med en oppgang på 8,7 prosent til 25 kroner. Jinhui Shipping og Golden Ocean er opp 5,2 og 4,0 prosent til henholdsvis 66,75 og 35,05 kroner.REC stiger 3,9 prosent til 253,50 kroner, mens Seadrill løftes 3,5 prosent til 118,25 kroner. Domstein stiger 8,2 prosent til 4,49 kroner, mens de to seismikkselskapene TGS-Nopec og RXT stiger åtte prosent.Frontline faller bare 0,2 prosent (0,50 kroner) kroner til 250kroner, til tross for at aksjen går ex utbytte på 1,50 dollar. VLCC-ratene ble mer enn doblet i forrige uke.Tandberg Data faller 3,8 prosent til 3,01 kroner etter at det ble kjent at selskapet har startet å se etter alternativ finansiering for syv millioner dollar. Brødrene Rolf og Per Ove Nerland vil kaste styret i Tandberg Data. - Nå trenger man umiddelbare endringer for å redde selskapet, sier Per Ove Nerland.Green Reefers, som la frem tall i dag, er ned 5,9 prosent til fire kroner. Bare Scan Geophysical er svakere med et fall på 7,2 prosent til 23,20 kroner.Foreløpig er det omsatt verdipapirer for 5,5 milliarder kroner. Statoil, Telenor og REC er mest omsatt.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Vi kommer tilbake med mer informasjon.

Nyheter
Børs