Tror Norske Skog får problemer med lånevilkårene

BI-forsker Erlend Kvaal spår at Norske Skog kan få problemer med lånevilkårene. (Oppdatert med kommentar fra Norske Skog)

Børs

Ifølge førsteamanuensis Erlend Kvaal er det stor fare for at Norske Skog må reforhandle bankgjeld på fire milliarder kroner.- Jeg ser ikke bort fra at Norske Skog kan komme i en slik situasjon, sier Kvaal til DN.Kvaal stiller seg sterkt kritisk til at ledelsen i Norske Skog ikke sa noe om behovet for milliardnedskrivninger allerede i forbindelse med fremleggelsen av tall 2. november.- Det er ikke troverdig at Norske Skog-ledelsen har kommet til den konklusjonen at det ikke skulle være behov for nedskrivning i det hele tatt. I det minste skulle de ha redegjort for hva de har lagt til grunn hvis de har kommet til at det ikke var nødvendig å nedskrive. Informasjonen de gir i tredje kvartal er mangelfull, og jeg vil tro den også er misvisende, sier Kvaal.Norske Skog har forpliktet seg til at den bokførte egenkapitalen ikke kan være mindre enn ni milliarder kroner. Gjelden må heller ikke overstige 1,4 ganger egenkapitalen.- Det er nokså klart at Norske Skog kan få problemer med dette. Hvis Norske Skog bryter disse grensene, må selskapet sannsynligvis reforhandle gjelden sin, sier BI-forskeren.Oppdatert: Kommunikasjonsdirektør Tom Bratlie i Norske Skog viser til at verdivurderingstesten for 2007 pågår.- Vi har ikke konkludert ennå. Aksjekursen i seg selv medfører ikke at det er nødvendig med nedskrivninger. Men selvfølgelig betyr den lave kursen at vi ser ekstra nøye på det. Det er tydelig at aksjemarkedet har et annet syn på dette enn oss, sier Bratlie.- Det å spekulere i at det skal komme nedskrivninger som gjør at vi får problemer med lånevilkårene våre, er bare helt useriøst. Det kommer ikke nedskrivninger i den størrelsen, sier Bratlie.

Nyheter
Børs