Børsoppgang i New York

Børsene stengte tidlig i New York julaften, men de rakk først å stige pent.

Børs

Klokken ett lokal tid satte julen inn på Wall Street og da var en kort og god handelsdag over på børsene i New York. Da hadde det blitt gjennomført flere store handler, som at Alcoa solgte unna en del av virksomheten for 2,7 milliarder dollar.Det ble også klart, i følge CBS Marketwatch, at GE Capital vil kjøpe et knippe virksomheter fra pressede Merrill Lynch og med det skaffe til veie og frigjøre tilsammen 1,3 milliarder dollar. Andre finansinstitusjonene som fremdeles sliter med finansieringen endte ned, som eksempelvis Bear Stearns, var under press.Superfondet til Bank of America, Citigroup og J.P. Morgan Chase ble skrinlangt, blant annet på grunn av at det ikke ble møtt med tilstrekkelig interesse fra de det var meningen å redde. Det sendte disse aksjene opp mellom 0,9 og 2,5 prosent.Industriindeksen Dow Jones sluttet opp 0,73 prosent til 13.549,33. Den teknologitunde Nasdaq steg 0,80 prosent til 2.713,50 og S&P 500 steg 0,81 prosent og sluttet på 1.496,45.Dollaren styrket seg mot yen til 114,29. Euro styrket seg mot dollar og ble handlet høyt på 1,43 dollar.Lettoljen steg 0,9 prosent og sluttet på 94,13 dollar, mens gullprisen steg 1,1 prosent til 816,5 dollar pr. unce.Forholdet mellom aksjer som steg og falt var 24 til 7 på New York børsen, men det var 18 til 11 på Nasdaq.Vi kan også ta med at den indeksen som steg mest i forrige uke var Platinum og edler metaller, opp 10,3 prosent. Taperindeksen var Forbrukerelektronikk, som falt 0,39 prosent.Børsene i New York og Europa er stengt 1. juledag.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Europa og Asia Slik gikk det på børsene i Asia. Slik gikk det på børsene i Europa.

Nyheter
Børs