Dagsverste på Oslo Børs

Det går utforbakke på Oslo Børs igjen. Norske Skog er blant aksjene som raser minst 10 prosent.

Børs

Oslo Børs faller til dagsverste. En times tid før børsen stenger er hovedindeksen ned 1,7 prosent til 479,67 poeng. Nok en gang er et av stikkordene kredittfrykt. Meglergiganter som Goldman Sachs, Morgan Stanley, Merrill Lynch og Lehman Brothers faller i førhandelen i USA etter at JPMorgan gikk ut med spådommer om nye kredittrelaterte tap. Her hjemme sendes DnB NOR ned fire prosent.Norske Skog er blant de verste aksjene med et fall på 9,9 prosent til 34,70 kroner. Credit Suisse har kuttet kursmålet på aksjen. EMGS, Copeinca og Software Innovation er også ned over 10 prosent.Tungvektere som REC og Norsk Hydro faller tre-fire prosent.Oljeprisen endrer seg lite, noe som betyr at Brent januar-olje går for 89,71 dollar fatet. StatoilHydro stiger 0,2 prosent.Yara er et lyspunkt med en oppgang på 2,6 prosent til 214 kroner, mens Tandberg Data og Tandberg Storage løftes syv-øptte prosent.Det er omsatt verdipapirer for 9,6 milliarder kroner.

Nyheter
Børs