- Dette skapte Terra-krisen

Når du kombinerer offentlig inkompetanse med overivrige selgere går det gjerne galt, sier forfatter og filosof Vegard Martinsen. Han stiller i tillegg spørsmålstegn ved Kredittilsynets jobb.

OSLO 20071121:Adm. dir. Svein Erik Nordang i Terra Securities kunne fortelle at de stiller med en garanti på 70 millioner kroner for de fire nordlandskommunene som har investert i amerikanske obligasjoner.Det ble bestemt i krisemøtet mellom representanter fra Terra og ordførerne i Hemnes, Rana, Hattfjelldal og Narvik i Oslo onsdag ettermiddag.Foto: Knut Falch / SCANPIX Bendiksby, Terje
Børs

- Politikere er generelt flinke til å drive valgkamp, ikke til å forvalte økonomiske ressurser. Når du kombinerer offentlig inkompetanse med overivrige selgere går det gjerne galt, sier Vegard Martinsen, ifølge Finansavisen.- Til syvende og sist blir skattebetalerne sittende igjen med regningen. Kommunene vil ta mye av tapet, og resten vil sannsynligvis dekkes av Staten, fortsetter Martinsen.Ifølge forfatteren er nordmenn altfor villige til å gi sine penger til det offentlige.Han mener generelt at det offentlige burde holde seg unna oppgaver markedet kan løse på en bedre måte. Han bruker Kredittilsynets rolle i Terra-skandalen som et annet eksempel på dette. Han er uenig med finansminister Kristin Halvorsens ros av institusjonen.- Ved å trekke meglerhusets konsesjon tvang Kredittilsynet Terra Securities til å gå konkurs, hvilket igjen medførte at kommunene mistet sin forhandlingspartner. Dersom tilsynet hadde gjort en god jobb ville de ha forhindret kommunene fra å gjøre de katastrofale investeringene i første omgang, sier Martinsen, ifølge Finansavisen.

Nyheter
Næringsliv