Etter subprime kommer en ny stygg bølge

I kjølvannet av subprime-krisen kommer en ny, stygg bølge med kortgjeld pakket inn på samme måten.

Børs

Etter de store nedskrivingene i bankene, som følge av subprime-krisen, frykter noen at det snart kommer en ny bølge. Denne gangen er det, i følge 24/7 Wall Street, kredittkort-gjeld som kan bli problemet for bankene.I følge The Associated Press, er verdien på kredittkort konti, som er mer enn 30 dager for sent ute med oppgjør, opp 26 prosent til 17,3 milliarder dollar i oktober. Nyhetsbyrået har da sjekket 17 store kredittkort utstedere.Og på samme måte som med subprime er kredittkort-gjeld pakket inn og solgt til banker, investeringsbanker og institusjonelle investorer. Omtrent 45 prosent av USAs samlede kredittkort-gjel på 920 milliarder dollar er pakket inn og solgt på denne måten.Disse kredittkortinstrumentene er å finne i balansen hos de gjeldende investorene og må sannsynligvis skrives av i 4. kvartal eller tidlig neste år, heter det.Men dette er ikke det eneste problemet. Det antas også at det kommer nedskrivinger i banker og firma som Capital One. Og de investorene som trodde de finansielle problemene gikk mot en slutt må tenke seg om en gang til, heter det videre.Problemene kan bli større, skriver 24/7 Wall Street .

Nyheter
Børs