Finansjubel på Wall Street - men skuffelse for IT

Finanssektoren løftet fredag Wall Street til sin beste uke siden mars. Vinneren steg 16 prosent. Ellers falt IT-tungvekter hele 13 prosent. Dette gledet og skuffet investorene.

Børs

Det amerikanske aksjemarkedet endte opp fredag, og fullførte dermed sin beste uke siden mars. Signaler fra Fed-sjefen Ben Bernanke om nye rentekutt og et varsel fra finansminister Henry Paulson om tiltak for å lindre effekten av kredittkrisen, sørget ifølge Bloomberg for å løfte finanssektoren og boligbyggerne.Finansminister Paulsons er ifølge nyhetsbyrået i forhandlinger med bankene om å fryse betalingene på flytende boliglån til subprime-kunder. På denne måten skal han prøve å stanse økningen i mislighold og hindre at flere amerikanere blir satt på gaten.JPMorgan Chase, Wells Fargo viste vei, mens USAs største boliglånstilbyder Countrywide Financial steg hele 16 prosent.S&P 500 steg 0,8 prosent til 1.481,14, Dow Jones 0,5 prosent til 13.371,72, mens Nasdaq falt 0,3 prosent til 2.660,96 poeng. Sistnevnte ble rammet av Dell, som ble straffet med 13 prosent kursfall etter skuffende tall i siste kvartal.Rundt ni aksjer steg for hver femte som falt på NYSE.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik gikk det på børsene i Asia. Slik gikk det på børsene i Europa.

Nyheter
Børs