- Det er en billig aksje

Verdens tredje største seismikkselskap, PGS, går lyse tider i møte skal vi tro Richard Jansen i ABG Sundal Collier og flere andre analytikere. Dette kjennetegner vinnerne i seismikksektoren fremover.

Børs
Verdens tredje største seismikkselskap, Petroleum Geo-Services (PGS) på Lysaker, går lyse tider i møte skal man tro analytikerne, skriver Finansavisen. Meglerhuset Carnegie gikk nylig ut med en kjøpsanbefaling på aksjen, det gjorde også både Kaupthing og Fondsfinans.- Selskapet er bra drevet og riktig posisjonert, sier Richard Jansen i ABG Sundal Collier til Finansavisen.- Det er en billig aksje. PGS er underpriset i forhold til sine konkurrenter, fortsetter Jansen, som har et kursmål på 175 kroner.Thor Andre Lunder i DnB Nor Markets skrudde ned forventningene noe for selskapet i 2007, men har klokkertro på inntjeningen i tiden fremover.- Hovedgrunnen for vår kjøpsanbefaling er at vi mener selskapet vil overraske på den positive siden. Da tenker vi spesielt på inntjeningen i Mexicogulfen for 2008 og 2009, sier Lunder til Finansavisen.Jansen tror oljeserviceåret 2008 vil inneholde mange av de samme elementene som 2007. Etterspørselen vil holde seg høy, og vi kommer til å se flere oppkjøp.- Etter mitt skjønn vil oljeservicesektoren se den største veksten. Det er vanskelig å se for seg at oljeselskapene skal finne olje uten seismikk. Teknologien blir mer og mer viktig.Også ledig kapasitet vil være et stikkord i tiden fremover.- Vinnerne i seismikksektoren vil være de selskapene som har ledig kapasitet. Vi vil se et enda «tightere» marked i 2008. Her er PGS godt stilt, mener Lunder.