Etter gode produksjonstall for EU, presentert denne uken, ble presset på den europeiske sentralbanken om å senke renten redusert. I følge en analytiker Financial Times har vært i kontakt med forventes ECB å holde stryingsrenten på fire prosent i flere måneder fremover.Det er ikke tilfelle i Storbritania hvor styrningsrenten forventes å senkes etter svikt i boligmarkedet. Prisene på bruktboliger har falt henholdsvis 0,8 og 0,5 prosent i november og desember. Som en følge av sier en annen analytiker til Financial Times at renten på de britiske øyer vil falle til 4,75 prosent innen utgangen av 2008. I følge en undersøkelse Bloomberg har gjort forventes renten til å senkes fra nåværende 5,50 prosent til 5,25 prosent i første halvår av dette året.- Pundet er drevet hovedsakelig av renten, og ikke mye annet på dette tidspunktet, sier Adam Cole, Royal Bank of Canada i London.- Utsiktene er ikke oppløftende, sier han.
Utover onsdagen har kronen svekket seg litt igjen mot pundet, nærmere tre øre . Kronen har også svekket seg tre øre mot euro, og ett øre mot dollar. Styrkeforholdet mellom euro og dollar er så og si uforandret i perioden.De siste valutakrysningene ser du her: