Etter å ha vært i nærmest fritt fall på slutten i går, er det langt mer optimisme å spore på Oslo Børs i dag. Hovedindeksen står i 474,45 poeng etter en oppgang på solide 1,44 prosent.Toneangivende Europa-børser stiger også, og ifølge Reuters er det investorenes håp om rentekutt som overskygger frykten for en resesjon. Brent olje for februar-levering står nå i 94,93 dollar fatet, ned fra 95,70 dollar fatet i 16.30-tiden i går ettermiddag, men opp 57 cent i dagens handel. StatoilHydro er opp 1,11 prosent til 162,10 kroner.Blant øvrige positive tungvektere fortsetter Yara å utmerke seg positivt. Aksjen står nå i 283 kroner etter en oppgang på 4,43 prosent. På det høyeste har aksjen vært i 284,50, som er soleklar ny all time high. TGS fortsetter der den slapp i går, og er opp nye 3,1 prosent. Tandberg og Telenor avanserer også mer enn tre prosent.Ellers stiger aksjer som Aker Kværner, Marine Harvest, Acergy og Norske Skog 2-3 prosent.Dagens store happening på Oslo Børs er imidlertid Microsofts bud på Fast. Budet er på 19 kroner per aksje, hvilket verdsetter Fast til 6,6 milliarder kroner. Dette tilsvarer en premie på 42 prosent basert på fredagens sluttkurs på 13,35 kroner. Aksjen står nå i 18,90 kroner.Styret i Fast anbefaler enstemmig budet.Fire aksjer stiger mer enn nevnte Yara. RXT topper med pluss åtte prosent, mens Seabird er opp 7,83 prosent. Apptix og BW Offshore avanserer rundt 4,5 prosent. SeaBird Exploration meldte tidligere i dag om et noe lavere EBITDA-resultat i 2007 enn tidligere guidet, men har også meldt om to intensjonsavtaler med indiske ONGC til en verdi på rundt 100 millioner dollar.Taperlisten toppes av Green Reefers på minus 7,55 prosent, mens Canargo følger nærmest med et fall på 6,2 prosent. Sevan Marine faller 3,34 prosent.Blant tungvekterne er det ikke de store negative utslagene - Frontline er ned 1,4 prosent, mens REC faller 0,9 prosent.Det er i skrivende stund omsatt verdipapirer på Oslo Børs for 5.692 millioner kroner.Her finner du Her finner du alle ..Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .