Full fart for lånefesten

November-tallene fra SSB røper en lånefest som ble enda sterkere enn det analytikerne hadde regnet med i forrige periode. Det var spesielt én gruppe som bidro til å trekke låneveksten opp.

Foto: Scanpix Scanpix / Scanpix
Børs
Ferske tall fra SSB viser en kredittvekst (K2) på 14,7 prosent ved utgangen av november, opp fra 14,0 prosent måneden før. Det var særlig ikke-finansielle foretak som bidro til å trekke veksten opp.Til sammenligning var det ifølge TDN Finans ventet en vekst på 13,6 prosent.Blant foretakene ble tolvmånedersveksten 21,3 prosent, opp fra 19,1 prosent i oktober. Dette er den høyeste årsveksten som er registrert siden september 2006. Månedsveksten var meget sterk i november, mens den var relativt svak måneden før. Ser en månedene oktober og november under ett, var veksten omtrent på linje med det den var tidligere høsten 2007.Blant husholdningene ble det registrert en årsvekst på 11,5 prosent, ned fra 11,6 prosent i oktober.