- Ut fra et taktisk aktivaallokeringsperspektiv ser børsene globalt usedvanlig billige ut i dag, med P/E på 15, samtidig som dollarrentene er nede på tre-tallet. Jeg regner med at myndighetene i både USA og Storbritannia vil understøtte kreditt- og boligmarkedene gjennom rentekutt. Når amerikanerne kutter renten, er det noe som vil virke ekspansivt i mange land, som må velge mellom å kutte renten selv eller en sterkere valuta mot dollar, sier Sjeføkonom Jan Andreassen i Landsbanki Norge, ifølge Finansavisen.S&P 500-indeksen i USA endte fjoråret på 1468 poeng, i nominelle termer fortsatt lavere enn rekorden på 1525 poeng fra mars 2000 (slått i høst). Og da var dollaren dyrere.- I norsk regning er S&P 500 latterlig billig, selv i nominelle termer. Oslo Børs har steget mye, men har på langt nær fått betaling for at oljeprisen nesten doblet seg i fjor, fortsetter Andreassen, ifølge Finansavisen.- Hovedutfordringen for norsk økonomi er at kronen vil styrke seg. Vi kommer til å se fire-tallet på dollaren, og euro under 7,50 kroner. S&P 500-indeksen vil ligge på 1800 poeng ved årsskiftet, som er en bra avkastning, men noe mindre målt i kroner. Hovedindeksen ved Oslo Børs bør stige til 550 poeng hvis oljeprisen holder seg stabil, tror sjeføkonomen.Her er sjeføkonomens spådommer for 2008:• USA (S&P 500) opp 23 prosent• Norge (Hovedindeks) opp 12 prosent• Dollar til fire-tallet mot kroner