Kronen svekket seg gjennom onsdagen etter nyttår."I løpet av dagen i går svekket den norske kronen seg jevnt og trutt uten at vi helt vet hvorfor", skrev DnB NOR Markets i sin morgenrapport onsdag.Torsdag kom kronen sterkere tilbake."Vi syntes det var vanskelig å gi en god grunn for hvorfor kronen hadde falt. Verken lavere boligpriser eller antydninger om dårlig likviditet i markedene virket særlig overbevisende. Og i motsatt retning trakk den høyere oljeprisen. Gårsdagens styrkelse er imidlertid lettere å forklare: Utlendingene vil inn i kronen igjen. Før jul lukket flere investorer sine bøker for året, noe som innebar at blant annet lange posisjoner i den norske valutaen ble likvidert. Nå ser det imidlertid ut til at stigende oljepriser (WTI-oljen ble for andre gang på to dager notert til $100) og utsikter til ytterligere rentehevinger lokker utlendingene tilbake igjen", skriver Bjørn-Erik Orskaug, valutanalytiker i DnB NOR Markets i dagens morgenrapport.
Derimot har det den siste tiden sett langt styggere ut for det britiske pundet, som fortsetter å svekke seg."I går var det Bank of Englands Credit Conditions Survey for fjerde kvartal som senket stemningen slik at pundet nå nærmer seg 0,75 mot euroen. Ifølge undersøkelsen strammer de britiske bankene til ytterligere på lånevilkårene for bedrifter og husholdninger. I en tid da den britiske økonomien sakker farten, passer dette selvfølgelig veldig dårlig. Neste uke er det rentemøte i Bank of England, og medlemmene i MPC vil garantert vie undersøkelsen stor oppmerksomhet. Vi tror det er en rimelig god sannsynlighet for nok et rentekutt fra sentralbanken", skriver Orskaug.Siden torsdag ettermiddag har kronen styrket seg to øre mot euro, ett øre mot dollar og fem øre mot pund. Strykeforholdet mellom euro og dollar har i perioden vært uendret.De siste valutakrysningene ser slik ut: