Poppe tror eiendomsprisene vil stige i 2008

I fjor bommet Oslo-megler Petter Andreas Poppe på sine spådommer rundt boligprisene. I år er han fortsatt positiv, og tror prisene skal opp. Han er ikke alene om det.

Børs
Administrerende direktør Lisa Kristine Reiakvam i analysebyrået Econ Pöyry studerer spådommene fra desember 2006, og konstaterer at anslaget på ti prosent vekst i boligprisene nesten slo til, skriver Finansavisen. Det endte det på 11 prosent prisvekst, dersom vi legger til grunn gjennomsnittet av prisnivået i 2007, mot gjennomsnittet i 2006.I romjulen i fjor tippet Oslo-megler Petter A. Poppe mellom 15 og 20 prosent prisvekst for boliger i hele landet.- Jeg må bare registrere at jeg var litt "bull" i forhold til utfallet i dag, men samtidig var avviket bare på 4 prosent fra den nedre delen av skalaen, sier Poppe i dag.På Finansavisens spørsmål om hvorfor Poppe bommet, svarer han følgende:- Norsk økonomi går på skinner, så jeg tror nedgangen i stor grad skyldes psykologi. Folk er mer avventende enn vi hadde regnet med.- Hva tror du om 2008?- Jeg tror vi vil se en økt polarisering. Prisene vil stige mest i byområdene, og særlig i Oslo. Det skyldes tilflytning til byene. Jeg tror på 2-4 prosent vekst i 2008, sier Poppe.Reiakvam i Econ Pöyry forventer at prisene vil stige to-fem prosent for hele 2008.- I oktober sa jeg fem prosent, men siden har jeg moderert meg noe. Det er større usikkerhet nå enn for ett år siden, sier hun.Også meglerbransjen offentliggjorde sine spådommer i går. NEF tror på tre prosent, mens EFF regner med tre-fem prosent prisvekst i 2008.