Suksessforvalter Falnes anbefaler hele ni aksjer

- En god «stockpicker» vil kunne gjøre det svært bra, sier suksessforvalter Kristian Falnes i Skagen Fondene, som mener det norske aksjemarkedet er lavt priset i forhold til selskapenes inntjeningsnivå. Her anbefaler han hele ni aksjer.

Børs
- Jeg tror på et volatilt marked som i fjor i 2008, men det bør ikke være tvil om at aksjemarkedene er lavt vurdert for tiden. Dette gjelder både når man ser på aksjer kontra renter, og når man ser på den absolutte inntjeningen. Aksjemarkedet er imidlertid avhengig av de internasjonale konjunkturene, og her trekker USA i feil retning. Veksten er på vei ned, men jeg tror den vil bli mer enn oppveid av en fortsatt kraftig oppgang i de såkalte «emerging markets», sier Falnes, ifølge Finansavisen.Skagenforvalteren mener dermed at det er liten grunn til å frykte at det vil bli noen generell nedgang i aksjemarkedene i år.- Det vil bli viktig å ha en god spredning i porteføljene. Driverne i markedet vil bli mange, og en god «stockpicker» vil kunne gjøre det svært bra, sier han.Ifølge Finansavisen hadde Falnes selv intet strålende år i fjor i Skagen Vekst, men i år satser han på at en bred portefølje med blant annet Bonheur, Solstad, Fairstar Heavy Transport og Hurtigruten, vil bringe han tilbake på gamle og svært gode avkastningsnivåer.Hele artikkelen finner du i dagens Finansavisen.