Acta tror på sterkt 2008

Acta tror på et sterkt 2008, til tross for en utfordrende start på det nye året.

Børs

Finans- og rådgivningsselskapet Acta ser lyst på fremtiden, til tross for Kristin Halvorsens trusler om et forbud mot salg av samensatte spareprodukter . Selskapet tror ifølge Reuters selv på et sterkt 2008, til tross for en utfordrende start på året.Ifølge Finansavisen er cirka 25 prosent av Actas forvaltningskapital plassert i såkalte strukturerte produkter, og som finansministeren vil forby. I går falt Acta-aksjen 15 prosent som et resultat av Halvorsens utspill.Acta fastslår at det negative markedsklimaet har en negativ effekt som reduserer kundenes gjeldsvillighet, men samtidig har starten på 2008 vist den samme tilflyten av kapital som i 2007. I Sverige har det vært en sterk start på året, sier Acta i rapporten.Q4-tallene viste at Acta satt igjen med et resultat før skatt på 380 millioner kroner av en omsetning på 777 millioner kroner i perioden.

Nyheter
Næringsliv