Analytiker: For 2008 ser ikke dette bra ut

To analytikere vil kutte estimater på Marine Harvest, etter at selskapet i dag presenterte sin kvartalsrapport.

Scanpix / Scanpix
Børs

Marine Harvest leverte i dag elendige tall for fjerde kvartal 2007. Det gikk også frem at Marine Harvest tar nedskrivninger på 466 millioner kroner i fjerde kvartal i forbindelse med selskapets virksomheter i Chile. Analytikere i Handelsbanken og ABG Sundal Collier vil nå kutte sine estimater på Marine Harvest.- Vi kommer til å ta ned våre estimater for 2008 på grunn av de lave volumene i Chile, sier analytiker Henning Steffenrud i Handelsbanken, ifølge Reuters.- De er mer åpne nå, og det er positivt at de tar grep, men for 2008 ser ikke dette bra ut, fortsetter Steffenrud.Samir Bendriss i ABG Sundal Collier er heller ikke fornøyd.- Dette fortsetter å være skuffende, men bortsett fra Chile, er dette bedre enn ventet, sier han, ifølge Reuters.- Det er stor usikkerhet rundt Chile. Det er lite transparent, og selv ledelsen vet ikke hvordan det kommer til å gå. Da er det vanskelig for investorene å beregne inntjening, og usikkerhet blir man vanligvis straffet for i aksjemarkedet, fortsetter Bendriss.I skrivende stund er Marine Harvest ned, 7,50 prosent, til 2,59 kroner.

Nyheter
Børs