Full guffe på Oslo Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs fyres opp av oljesektoren, og er nå opp rundt 2,3 prosent. REC stiger ti prosent (oppdatert klokken 12.34).

Børs

Stigende børser i USA i går og i Asia tidligere i dag satte tonen, og etter å ha åpnet rett opp fra åpning har hovedindeksen på Oslo Børs holdt høyden utover formiddagen. Klokken 11.15 ble 400-merket krysset, og siste notering er 400,40 poeng, etter en oppgang på 1,92 prosent.Siste: Klokken 12.34 står hovedindeksen i 401,83 poeng etter en oppgang på 2,3 prosent. REC er opp ti prosent til 121 kroner.Brent-olje for mars-levering sto i 91,43 dollar fatet i 16.30-tiden i går ettermiddag, men steg kraftig utover kvelden. I skrivende stund står prisen i 93,19 dollar fatet, som er ned 34 cent i dag. StatoilHydro avanserer 2,5 prosent, til 145 kroner. En annen oljeaktør, CanArgo, topper vinnerlisten klart med sine pluss 18 prosent til 2,96 kroner.Flere børsprofiler har lagt frem tall i dag, og særlig REC har blitt godt mottatt av markedet og stiger så langt 7,3 kroner til 118 kroner. Golden Ocean la også frem gode tall, men aksjen er i øyeblikket ned 0,35 prosent til 28,70 kroner.Flere tungvektere stiger 2-4 prosent. Det gjelder Orkla, Norske Skog, Aker Kværner, DNO, Marine Harvest, Awilco Offshore, Aker og RCCL. Seismikk-duoen TGS og Wavefield stiger hhv. 5,14 og fire prosent etter at sistnevnte la frem tall i dag.Ellers utmerker ABG Sundal Collier seg positivt, og stiger 7,4 prosent til 10,60 kroner. Bare to aksjer stiger mer. Det er nevnte CanArgo, pluss Telio med en oppgang på 8,4 prosent.Få tungvektere kan vise til store fall, det nærmeste vi kommer er Storebrand som er ned 2,16 prosent. Cermaq er ned 1,67 prosent. Taperlisten toppes av Apptix, som faller 15,4 prosent etter tall, foran Copeinca med minus 10,34 prosent. Pronova Biopharma straffes med en nedgang på 6,25 prosent etter å ha lagt frem sine tall for 4. kvartal.Acta var det store slaktofferet i går, og ble sendt ned tidligere i dag. Men nå stiger aksjen 2,2 prosent til 18,90 kroner etter dagens tallfremleggelse.Så langt er det omsatt verdipapirer på Oslo Børs for 4.342 millioner kroner.Se også dagens Økonominyheter med Trygve Hegnar på web-TV.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs