Overvurderte makroøkonomer

- Makro-økonomenes evne til å ta hensyn til sesong er like overvurdert som sesong er undervurdert i finans.

Børs

Det sier Trym Riksen, investeringsdirektør i DnB NOR, til Finansavisen. Han støtter Olav Chens uttalelser i avisen hvor han kritiserte økonomer for ikke å ha lært nok om sesongsvingningene i inflasjonen.- Økonomer er ikke spesielt flinke til å grave så dypt, og det er ikke stuerent å tro på sesongeffekter i økonomien eller i aksjemarkedet, sier Riksen.- Over tid vil det være omtrent 50/50 med positive og negative makrooverraskelser, men de positive overraskelsene kommer særlig på én tid av året og de negative på et annet tidspunkt. Og de positive makrooverraskelsene kommer på samme tid av året som akjemarkedet historisk gjør det best. Alle kjenner "sell in May". Her ser vi at sesongen for positive makrooverraskelser også er over når vi er ferdig med april, sier han.

Nyheter
Børs