Storebrand overrasker positivt

Det var ventet et konsernresultat før skatt lavere i fjerde kvartal 2007 enn året før. Men Storebrand overrasket og leverer tall langt bedre enn i samme periode i 2006.

Børs

I følge tall innhentet av SME Direkt for TDN Finans, var det på forhånd var det ventet et konsernresultat på 362 millioner kroner. I dag kunne Storebrand derimot legge frem et konsernresultat før skatt på 676 millioner kroner for fjerde kvartal i fjor. Samme periode i 2006 var konsernresultatet på 442 millioner kroner.Av dette bidro Storebrand Liv med et resultat på 594 millioner kroner, opp fra 362 millioner kroner, mens Storebrand Bank bidro med et resultat på 47 millioner kroner, opp fra 36 millioner kroner. Og Storebrand Kapitalforvalting bidro med 35 millioner kroner, ned fra 67 millioner kroner.Liv var ventet langt lavere, til 299 millioner kroner. Bank og kapitalforvaltning var derimot ventet til henholdsvis 46 og 37 millioner kroner i følge TDN Finans.Utbytte er foreslått lavere enn estimatet på 1,38 kroner per aksje. Forslaget lyder på 1,20 kroner per aksje.Presentasjonen her. Rapporten her.

Nyheter
Børs