Aksje raser etter analytiker-telefoner

- Det går rykter om at enkelte tolker selskapets ringerunde som et resultatvarsel, sier analytiker etter Schibsteds siste stunt. Aksjen faller kraftig.

OSLO 20071102:Konsernsjef Kjell Aamodt la i Oslo fredag frem Schibsteds resultater for tredje kvartal.Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX Erichsen, Jarl Fr.
Børs
Schibsted-aksjen faller 6,4 prosent til 147 kroner. I går ringte analytikere.- Vi ringte analytikere i går ettermiddag og minnet de på at hele påskeeffekten kommer i første kvartal, og at de må være oppmerksom på dette nå de lager estimater for første kvartal, sier Schibsteds IR-direktør Jo Christian Steigedal til TDN Finans.-Det går rykter om at enkelte tolker selskapets ringerunde som et resultatvarsel, både for første kvartal og også for hele året. Det mener jeg er helt feil tolkning, sier analytiker Henrik Schultz i Kaupthing til nyhetsbyrået.- Dersom det hadde vært et resultatvarsel hadde vi kommunisert det på en annen måte enn ved å ringe analytikere, sier Steigedal.Schultz synes dagens kursreaksjon er ubegrunnet.