Børsene videre opp i USA - dette er triggerne

Torsdagen startet i pluss for aksjonærene på Wall Street, og nå ser det enda bedre ut. Dette er årsaken. Utviklingen kan du følge her.

Børs

Det har vært en positiv start på det amerikanske aksjemarkedet. Investorer bruker tid på å fordøye de siste kvartalspresentasjonene.Tre minutter etter at handelen tok til har den teknologitunge Nasdaq-indeksen gått opp 0,13 prosent og står i 2.408,27 poeng mens Dow Jones står i 12.793,18 poeng etter en oppgang på 0,23 prosent.Siste: Klokken 18 har de tre nøkkelindeksene på Wall Street steget ytterligere. Dow Jones er opp 0,42 prosent, Nasdaq 0,72 prosent, mens S&P 500 avanserer 0,4 prosent.Apple er blant aksjene som trekker opp Nasdaq, etter å ha lagt frem sterke tall i går. Aksjen stiger over to prosent.Finanssektoren trekker markedet opp, blant annet etter at forsikringsselskapet Travelers Cos har løftet 2008-utsiktene. Ifølge CNBC flytter investorene penger fra blant annet råvarer til finansaksjer. Den sterkere dollaren hjelper også på stemningen.Utviklingen kan du følge her.Ferske tall fra amerikanske myndigheter viser at antall førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA (jobless claims) falt fra reviderte 375.000 per 12. april til 342.000 personer per 19. april. Det var ifølge Reuters ventet 375.000 førstegangssøkende

Nyheter
Børs