Oslo Børs faller i kjølvannet av en lavere oljepris, nedgang i USA i går, nedtur i Europa i dag og . Ved 16.30-tiden er DAX-indeksen i Frankfurt og CAC 40 i Paris ned 0,8-0,9 prosent. Hovedindeksen endte ned 1,8 prosent til 457,36 poeng. En drøss med selskaper slapp kvartalstall i dag. DnB NOR falt 5,4 prosent til 72,60 kroner i kjølvannet av at at konsernet la frem et for første kvartal, med en EPS på 0,79 kroner. Det var ventet et resultat på 1,40 kroner per aksje. Banken tok nedskrivninger på 2,5 milliarder kroner.- Tallene fra DnB NOR var dårlige, men driften ser grei ut. Det var mye engangsposter som gjør at det kanskje ikke er så galt. Banken sier selv at de kan nå resultatet for 2007 dersom det stabiliserer seg ut året. Det er imidlertid alvorlig at banken tar så store nedskrivninger på obligasjonsporteføljen, og det er ikke noe markedet hadde regnet med overhode, sier en meglersjef til TDN Finans.- Rapporten er farget av at det har vært store verdifall i aksje- og kredittmarkedet i første kvartal. Vi trodde imidlertid på enda større tap, i First Securities Bankgiganten Deutsche Bank la også frem svake tall i morges. Banken tapte 131 millioner euro i første kvartal, mens resultatet året før var på 2,12 milliarder euro. Banken tok nedskrivninger på 2,7 milliarder euro. Oljeprisen faller tilbake. Brent-olje for levering i juni er ned 1,7 prosent til 114,72 dollar fatet. StatoilHydro endte imidlertid opp 0,1 prosent til 183,10 kroner. DNO International endte ned 1,3 prosent til 9,73 kroner. Yara falt 4,2 prosent til 381 kroner i tung handel; 2,3 milliarder kroner. Morgan Stanley nedgraderte i dag aksjen fra "overweight" til "equal-weight". på Yara med 50 norske kroner. Apptix endte ned 11,5 prosent til 1,38 kroner etter dagens . IT-selskapet fikk et resultat før skatt på minus 2,1 millioner dollar i første kvartal, mot minus 1,5 millioner dollar i samme periode i fjor. Bluewater Insurance ble dagens store vinner med en oppgang på 41,3 prosent til 15,90 kroner etter å ha lagt frem Selskapet fikk et resultat før skatt på 14,0 millioner kroner i første kvartal 2008, mot minus 27,7 millioner kroner i samme periode i året før. Hjellegjerde var ned 14,4 prosent til 17,20 kroner, men volumet var tynt. EMGS, Teco, Bjørge og Norske Skog falt syv-11 prosent. Trefoil-aksjen steg 20 prosent til 23,40 kroner. I morges ble det kjent at Delta Hydrocarbons har sikret seg 30 prosent av selskapet. I samarbeid med Smedvig Capital og Austral Property Holding kontrolleres 57 prosent. Det på 24 kroner per aksje. Telenor på TeliaSonera, skriver Svenska Dagbladet Næringsliv. Selskapet har hyret Nordea og JP Morgan som rådgivere. Telenor-aksjen falt 1,6 prosent til 99,60 kroner. John Fredriksens Marine Harvest steg 7,6 prosent til 3,40 kroner på Oslo Børs.- I dag har det blitt lagt ut fisk til salgs for 28-29 kroner kiloen. Det er lite fisk i markedet denne uka, i Norwell til Reuters. Påvist fugleinfluensa i Danmark kan også ha bidratt til oppturen. Scorpion Offshore steg 5,4 prosent til 83 kroner. Aksjen steg etter at det ble kjent at John Fredriksens Seadrill på 8,1 millioner aksjer til kurs 80 kroner, og vil legge et konkurrerende bud på selskapet. markedet venter at Seadrill eller Fortune Private Equity, den andre budgiveren, vil legge inn et høyere bud.- Med to budgivere på banen begynner markedet nå å prise inn sannsynligheten for at det vil komme et høyere bud, sier han til TDN Finans. Det ble omsatt verdipapirer for 13,8 milliarder kroner. StatoilHydro, Yara, DnB NOR og Norsk Hydro kunne vise til milliardomsetning.Se også på web-TV.Her finner du Her finner du alle ..Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .