Dårligere levert av Aktiv Kapital

Aktiv Kapital presenterer tall for første kvartal 2008.

Børs

Aktiv Kapital melder om et resultat på 61 millioner kroner før skatt i første kvartal 2008, mot 174 millioner kroner i samme periode året før.Driftsinntektene var på 394 millioner kroner, mot 415 millioner kroner i fjor.Driftsresultatet var på 144 millioner kroner, mot 188 millioner kroner året før.Selskapet gjorde porteføljekjøp i første kvartal til en verdi på 120 millioner kroner. Valutaeffekter belastet også regnskapet med 22 millioner kroner, sammenlignet med samme kvartal i fjor.Ifølge rapporten har Aktiv Kapital besluttet å stenge virksomheten i Mexico, med 40 ansatte, noe som vil redusere kostnadene med rundt to millioner kroner i kvartalet uten særlig inntektstap, med full effekt fra tredje kvartal.Her er rapporten. Presentasjonen finner du her.

Nyheter
Børs