- Svake sysselsettingstall fra USA sendte børsene ned og dollaren svakere. Markedsstemningen har imidlertid vært noe mer positiv de siste dagene og dermed ble reaksjonene mindre enn fryktet, skriver DnB NOR Markets i dagens morgenrapport.Ifølge megerhuset har spekulasjoner om at IMF eller G7 vil gå inn å intervenere for å stabilisere markedene gitt støtte til dollaren det siste døgnet.Den norske kronen har styrket seg mot de fleste valutaer siden fredag morgen. Årsaker bak bevegelsen kan være en sterkere oljepris, samt en noe mer optimistisk tone i markedet, mener melglerhuset.- Men generelt kan det synes som den norske kronen den siste tiden primært har vært preget av utenlandske strømmer og ikke så mye av fundamentale forhold, heter det.
De siste valutakrysningene
EURNOK: 7,98 USDNOK 5,09 EURUSD 1,5670 GBPNOK 10,11Kronen har siden fredag morgen styrket seg med tre øre mot euro og dollar og 20 øre mot pund.