Amerikanerne står overfor en nedtur som minner stygt om en resesjon, sier økonomene.Bankens spådom bidro til nedgang på Wall Street-børsen tirsdag. Dow Jones-indeksen over viktige industriaksjer sank med 0,29 prosent til 12.576,44, den bredere Standard & Poor's 500 med 0,51 prosent til 1,365,54 og teknologitunge Nasdaq med 0,68 prosent til 2.348,76.Referatet fra sentralbankens rentemøte i mars, der den amerikanske styringsrenten ble satt ned med trekvart prosentpoeng, viser at rentekuttet skyldtes resesjonsfrykt. Og det var er snakk om «en dyp resesjon snarere enn en grunn», skrev nyhetsbyrået AP.- Usikkerheten rundt den økonomiske aktiviteten og inflasjonen er økende. Dette gjør det vanskeligere å bestemme hva som er riktig rentepolitikk, het det i referatet, som viser at to av Federal Reserves styremedlemmer gikk imot et kutt på 0,75 prosentpoeng.Referatet fra rentemøtet vil trolig styrke amerikanernes frykt for en resesjon. En resesjon innebærer ifølge definisjonen at et lands brutto nasjonalprodukt, det vil si den samlede verdien av de produserte varer og tjenester, synker i to eller flere kvartaler på rad. (©NTB)USA-børsene opplevde sitt største fall på syv dager i kjølvannet av skuffende kvartalstall, Fed-advarselen og etter at Washington Mutual Inc. kuttet utbyttet dramatisk. Finansaksjene ledet Wall Street ned. Også bygge sektoren var svak etter at "pending homes"-salget kom inn under forventning.Advanced Micro Devices Inc. falt etter å ha rapportert om fall i salget i første kvartal.Tre aksjer falt for hver andre som steg på New York Stock Exchange. Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .Her finner du Her finner du alle ..