Fredly gikk glipp av sitt livs aksjekupp i CanArgo

- Jeg arbeidet med en av mine aller største aksjedealer, kanskje den største, sier Arne Fredly, om aksjekuppet i CanArgo som var verdt mange hundre millioner.

Foto: Finansavisen
Børs
Førsteamanuensis Bjørnar Borvik ved juridisk fakultet ved Universitetet i Bergen mener DN må kunne fremlegge bevis for beskyldningene. Hvis ikke kan Arne Fredly ha krav på å få erstattet tap.- Det er mulig å få erstatning for ærekrenkelse, tapt arbeidsfortjeneste og direkte tap, sier Fredly.Fredly hevder å ha gått glipp av store gevinster som følge av innsidebeskyldningene. Bare på deltagelse i emisjoner har Fredly tjent i gjennomsnitt 30 til 50 millioner i året de senere årene, skriver Finansavisen.- Nå har jeg måttet være mindre aktiv for å bruke tid på arbeidet etter DN-artiklene, sier Fredly.Men den aller største summen knytter seg likevel til ett konkret prosjekt han arbeidet med da den første artikkelen kom på trykk 24. november i fjor.- Jeg arbeidet med en av mine aller største aksjedealer, kanskje den største. Jeg kan ikke si hvilken forretning det var, men dealen ble aldri noe av. Årsaken var DN-artiklene, sier Arne Fredly til Finansavisen.Fredly vil ikke bekrefte hvilken deal det var, men CanArgo-sjef Vincent McDonnell bekrefter imidlertid at det var CanArgo Fredly var i tette forhandlinger med.Forhandlingene gikk, ifølge Finansavisen, på at Fredly skulle tegne CanArgo-aksjer for 300 millioner kroner til 50 øre aksjen. Få uker senere sto CanArgo-kursen i over fem kroner. Da kunne Fredly ha hatt CanArgo-aksjer for tre milliarder kroner.