Frykter laksenæringen vil tape 300 millioner

Inntektene fra laksefisket vil gå ned med 300 millioner kroner i år, frykter organisasjonen Norske Lakseelver.

Foto: Scanpix Scanpix / Scanpix
Børs
Det er ryktene om kollaps i villaksbestanden i mange norske vassdrag som fryktes å påføre laksenæringen det store tapet. 16 internasjonale laksevernorganisasjoner kritiserer norsk lakseforvaltning og truer med å trekke fiske etter villaks i sjøen for retten.Daglig leder i Norske Lakseelver, Finn Erlend Ødegaard, sier til Nationen at inntektene fra elvefisket etter laks i år vil bli redusert fra 1,3 milliarder kroner til snaut 1 milliard. Både norske og utenlandske laksefiskere skal være skeptiske til å bruke så mye penger på sin lidenskap som tidligere.- Ikke minst utlendinger med interesse for laksefisket i Norge følger med i all den negative medieomtalen som villaksen har vært utsatt for det siste året, sier Ødegaard.For å berge laksenæringen mener han regjeringen må komme med en kompensasjon samt stanse alt sjøfiske. Dessuten krever næringen tiltak mot sykdom og rømming fra oppdrettsanlegg. (©NTB)