Hovedindeksen på Oslo Børs har gradvis steget, på en lite begivenhetsrik dag. I skrivende stund ligger indeksen opp 2,18 prosent, på 465,31 poeng. Hovedindeksen er på god vei mot 490-tallet, som børsen lå på rundt juletider.Både vinnerlista og taperlista er preget av aksjer med lavt volum. SCAN Geophysical, Apptix, B+H Ocean Carrier er opp henholdsvis 21,43 prosent, 9,35 prosent og 8,33 prosent.Blant de viktigere, og større selskapene på Oslo Børs peker pilen kun en vei - oppover. Blant de 14 mest omsatte aksjene på Oslo Børs mandag, er det kun en som stiger i underkant av en prosent. De to selskapene som peker seg ut er Yara, som fortsetter oppturen, nå opp 4,3 prosent til 400 kroner, og Acergy som stiger 4,54 prosent.Yara stiger ytterligere på de økte matvareprisene, og det er i dag melt om ytterligere oppgang på risprisen. Hveteprisen faller derimot.StatoilHydro er opp 3,06 prosent etter oljeprisen opprettholder de fenomenale prisene, og Norsk Hydro stiger 1,13 prosent. REC og Orkla er opp henholdsvis 1,54 og 2,1 prosent sålangt i dagens handel.Tandberg Data fortsetter å dale. Aksjen handle for 1,67 øre, ned 7,73 prosent. Dolphin Interconnect faller 10,5 prosent, mens Gregoire er ned 6,67 prosent. Begge på et ytterst beskjedent volum.Et fat nordsjøolje med levering i juni omsettes for 116,76 dollar, mens den amerikanske lettoljen omsettes for 119,14 dollar fatet.Ifølge TDN Finans forklarer Bloomberg News den seneste prisoppgangen med at BP stengte Nordsjø-rørledningen Forites, som transporterer 40 prosent av den britiske oljeproduksjonen. Det skjedde etter to dagers streik ved Grangemouth-raffineriet. I tillegg er fem politimenn drept i et angrep på Nigerias største olje- og gassterminal på Bonny-øya søndag morgen.Se også på web-TV.Her finner du Her finner du alle ..Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .