Hegnar: Gjeldsbomber

- Vi kan ikke og bør ikke legge til grunn at alle boligkjøpere er analfabeter, skriver redaktør Trygve Hegnar.

Foto: Scanpix Scanpix / Scanpix
Børs

Mange eiere av lavinnskuddsleiligheter har kommet i skvis. Årsaken er ikke bare alle de 15 renteøkningene de siste tre årene, men også at avdragene begynner å løpe. Det blir en dobbel smell.Innskuddene må kuttes kraftig i flere borettslag, og i verste fall må de nulles for å få leiligheter solgt. Hvorfor innskuddene kommer ned i én krone , har en logisk forklaring, som ansvarlig redaktør i Finansavisen Trygve Hegnar skriver på lederplass i Finansavisen i dag.- Leiligheter må selges fordi fellesgjelden per leilighet er større enn markedsverdien. Det er gjeldsbomber.Krisen har kommet så langt at regjeringen denne uken satte ned et utvalg som skal vurdere ulike tiltak for å hindre lignende saker i fremtiden. Hegnar karakteriserer det som "et edelt mål" å styrke kjøpernes rettigheter på denne måten.- Men det må også stilles krav til boligkjøperne. Vi kan ikke og bør ikke legge til grunn at alle boligkjøpere er analfabeter, skriver redaktøren videre.Les hele lederen i dagens avis.

Nyheter
Personlig økonomi