Investorene på børsene i New York benyttet mandagen til å sikre gevinster etter den siste ukens pene oppgang. Litt sektorendringer kunne også spores, i påvente av noen viktige og nervepirrende uker.Nå sparkes resultatsesongen igang, og mange frykter den kan bli den tøffeste på lenge. Ikke nødvendigvis for finanssektoren, men for det brede lag av forbrukerrelaterte aksjer. etter stengtid på Wall Street mandag. Resultatet ble dårligere enn analytikerne forventet. Fortjeneste per aksje ble på 0,37 dollar, mens selskapet var ventet å legge frem et resultat på 0,50 dollar per aksje, skriver Bloomberg News.Nettselskapet Yahoo, på sin side, avviste programvarekjempen Microsofts ultimatum om innen tre uker å si ja eller nei til overtakelse. Men Yahoo lar døren stå på gløtt for et høyere bud, skriver NTB.I et åpent brev til Microsoft mandag skrev Yahoo-ledelsen at de snaue 45 milliarder dollar eller 228 milliarder kroner som budet til nå er kommet opp i, ikke er nok. Lørdag satte Microsoft fram et ultimatum i saken, med en svarfrist på tre uker.Dow Jones endte opp marginale 0,02 prosent mandag, og endte på 12.612,43. S&P 500 steg 0,16 prosent, til 1.372,54. Nasdaq falt 0,26 prsoent og endte med det på 2.364,82.Det ble omsatt 1,27 milliarder aksjer på New York børsen og 1,77 milliarder aksjer på Nasdaq. Forholdet mellom aksjer som steg og falt var 18 til 14 på NYSE og 14 til 15 på Nasdaq.Den amerikanske lettoljen endte dagen på råvarebørsen i New York med en oppgang på 2,7 prosent, til 109,09 dollar. Med brudd opp gjennom 107-nivået betyr det også at ny all-time high kan være innen rekkevidde, kanskje allerede i løpet av de neste par dagene.Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .Her finner du Her finner du alle ..