Stigende oljepris bidrar til å sende Hovedindeksen på Oslo Børs opp hele 1,97 prosent ved lunsjtider mandag. Indeksen står da i 464,32 poeng, opp 8,95 poeng i dagens handel. Noteringen er nært å være dagsbeste for hovedindeksen.87 aksjer ser positiv utvikling i handelsdagen mandag, mens 58 selskaper ser en negativ utvikling. Vinneren sålangt er som følge av en intensjonsavtale med PetroVietnam. Det har imidlertid vært kun en handel i selskapet i dag, og det altså på en kurs 12,86 prosent høyere en gårsdagens sluttkurs.Andre selskaper som stiger betraktelig i dagens handel er Norges tredje største selskap, målt i børsverdi, Aksjen er Risprisen bidrar positivt, mens hveteprisen faller.UBS har oppgradert aksjen til "neutral" og høynet kursmålet med 83 prosent, til 430 kroner, ifølge TDN Finans. Yara handles for 403,50 kroner, like under aksjens all time high på 416 kroner. er hele uten at det er kommet noen nyheter rundt selskapet i dag. Mulig medvirkende årsak til oppgangen kan være .Gregoire faller 6,67 prosent, på lavt volum, mens Birdstep faller 5,43 prosent, på tilsvarende lavt volum. Tandberg Data holder seg svak, og selskapet faller ytterligere 2,76 prosent til 1,76 kroner. 1,2 millioner aksjer har byttet hånd i selskapet i dagens handel.Det er virkelig dagen å være aksjonær i de store norske selskapene. Blant de fem mest omsatte selskapene i dagens handel, er alle opp over en prosent. Yara er både mest opp og mest omsatt blant de store. StatoilHydro stiger 3,23 prosent, til 182 kroner, mens Telenor er opp 1,32 prosent og Orkla stiger 2,55 prosent.Et fat nordsjøolje med levering i juni omsettes for 116,82 dollar, mens den amerikanske lettoljen omsettes for 119,06 dollar fatet.Ifølge TDN Finans forklarer Bloomberg News den seneste prisoppgangen med at BP stengte Nordsjø-rørledningen Forites, som transporterer 40 prosent av den britiske oljeproduksjonen. Det skjedde etter to dagers streik ved Grangemouth-raffineriet. I tillegg er fem politimenn drept i et angrep på Nigerias største olje- og gassterminal på Bonny-øya søndag morgen.Se også på web-TV.Her finner du Her finner du alle ..Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .